Lokalt engasjement

Store sprang i mine tankerefleksjoner for tida, rett fra Usa og politikk der til lokalt velforeningsarbeid og annet snacks…… hovedsaklig det øvrige snackset da. For her bor jeg i en kommune som ikke helt følger med ser det ut til. Eller i det minste så gjør dem sitt for å fremstå som om de ikke gjør det.

Det er så sin sak at jeg lever i min egen lille boble, der trives jeg stort sett veldig så greit og har ikke det store behovet for å blande meg borti andre mennesker. Men på grunn av årsmøtet i velforeninga denne helga så ble jeg litt engasjert i det veldig lokale. Og det er ikke sånt som resten av verden har den store interesse for tipper jeg.

I tillegg så sliter jeg fortsatt med rygg, skuldre og håndledd. Begynner å lure på hvor jeg kan få tak i reservedeler for nå ønsker jeg virkelig å få skifta ut litt på meg sjøl! Ikke sånn silikongreier eller noe, nei det gidder jeg ikke. Men et ledd her, noen ribbein der og litt sånt, det er da ikke for mye for langt vel?

Ellers så har det blitt mer vårlig her, sola skinner med jevne mellomrom og både jorda og jeg har begynt opptørkinga… aucha, ikke sånn opptørking som følger etter promilleinntak nei, bare den etter alt regnet som har vært i vinter. Skjønt, hadde bakken hatt behov for å tørke opp promillen så tviler jeg på at denne øya ville vært øde så veldig lenge 😉


Kommentarer

Lokalt engasjement — 15 kommentarer

 1. Huff da! Ikke bra med slike plager. Hadde det bare vært bilen eller båten (passer vel bedre), da kunne jeg ha kommet med tips og anbefalinger. Selv om jeg ikke er helt ukjent med de samme skavanker gjennom årene. Mange år.

  Når det gjelder håndledd og skuldre kunne det jo tenkes at litt mindre PC kan hjelpe på, bare slik raskt nevnt i forbifarten. 🙂 Ikke vet jeg, men bare slenger ut en liten antydning. Ellers må jeg overlate til deg å ta de riktige valgene der også. 🙂 Ellers er det vel stort sett i de fleste tilfellene ikke lurt å legge seg på sofaen, men aktivisere seg på varierende felt. Slik som med det lokale og alt det der. Kanskje gå litt andre veier, bokstavelig talt, eller utenom den vanlige veien du ellers går. Variasjon for kroppens mange deler. Veier bader du vel ikke i, etter det jeg har fått med meg. 🙂

  Men bra er det at du er engasjert på et bredt felt, det er mange enda å ta av. Og tankene gjør ingen skade, selv om de vandrer fra USA til Titran, eller Trondheim, for den del. 🙂 Det er jammen bra å ha i tankene det. For alle med løsslupne tanker som stort sett får gjøre slik som de vil.

  Krysser fingrene jeg for snarlig bedring og ei god natt foran en fin søndag og ei flott og smertefri uke. Selv hekser fortjener det. 🙂

  • Særlig hekser, snille hekser fortjener det 😉
   Neida, det er nok ikke hverken mangel på variasjon eller for mye pc-jobbing som tar knekken på helsa. Faktisk så er det noe så ille som at det blir for mange tunge løft og for mye bæring for å klare dagliglivet her for tida.

   Men i kveld bruker du mange fremmedord her, sofa? vei? bil? hva i alleste er de merkelige sakene der du? 😉
   Veier er faktisk ikke eksisterende her på øya, vi har visst en kilometer, 1,2 tror jeg, på naboøya, men der er det asfalt, jeg liker ikke den, så den unngår jeg med glans for det meste. Ellers er det stier, av det myke og fortsatt litt fuktige slaget som gjelder her.

   Men du, nå lurer jeg fælt, har du begynt å skrive inn navn,e-post og nettside på en ny måte? Plutselig så må jeg jo godkjenne deg, og det skulle ikke skje her for jeg har lite moderering. Og jeg husker du hadde problemer inne på cassiel.no også?

   Uansett, du får ha en god natt og en fin uke… med databasering… det var fint ord 😉

  • Det passet bra det, men vindretningen ble nok litt feil herfra, så det er mulig noen enten på nordvestlandet eller inne i trondheim fikk nyte godt av det.
   Retningen blir vel nordvest fra deg og opp til meg 😉

 2. Som Karl sier, varierte aktiviteter, akkurat passe mange og tilpasset funksjonsnivå er det som gir best uttelling over tid.
  Kan Ergoterapeuten synse om, som sitter i by’n og har et meget makelig liv, sammenlignet med det dere har der ute.
  Meningsfulle fysiske aktiviteter er faktisk mangelvare i det moderne bylivet. Vi setter oss i bilen og kjører til treningsstudio, hvor vi har personlig trener til å fortelle oss hva vi skal gjøre for å holde muskler og ledd ship shape.
  Merker det nå som jeg holder på og innreder leiligheten. Høyre arm og håndledd protesterer vilt på å bli brukt slik jeg er vant til å bruke dem til slikt arbeid. For tolv – femten år siden. Når tunge løft ut og inn av småbåten var en dagligdags affære. «En hverdagslig ting» som Karlson på taket sier.
  Prøvde forresten den med reservedeler den gangen det sto på som verst etter ulykken i -91. Ble godt kjent med innsiden av CT- og MR-røntgenmaskinene i både Bodø og Tromsø etter det stuntet. Så jeg spurte i min enfoldighet om jeg ikke like godt kunne få nytt hode, siden de ikke fant ut hva som gjorde at jeg sleit med nakke og hodesmerter, uten at de fant ut hva som feilet.
  «Mnei» sa Nevrologen, «Er ikke så enkelt, vi har noen lite brukte søtti-/åttitallsmodeller liggende, men de er heller dårlig møblert, så de blir du ikke fornøyd med, og den -61DeLuxe modellen du har, er gått ut av produksjon»

  • Uff, jeg måtte le av det siste avsnittet ditt her. Men skjønner at det kan bli litt vanskelig å be om nye deler. 68-modellene er vel ganske så velbrukte blitt at det er lite å hente der vil jeg tro.

   Ellers så er rådene fra Ergoterapueten gode ha med seg de, bare litt problemer med den delen som krever tilpasset funksjonsnivå. Det kan bli vanskelig å få til tror jeg. Skjønt, nå har vi fått tilkjørt de siste av denne vinterens vedsekker, takket være en overaktiv ferienabo. Du vet jo godt hvordan livet her ute arter seg så litt medfølelse fra deg teller godt det også 😉

   Når tiden kommer til at det blir mer byliv på denne heksa også så håper jeg at det er ledig plass i parsellhagen rett ved… for jeg må ha jord under negla, hvis ikke blir jeg psykisk dårlig. Men så lenge jeg er i stand til å føre en båt så blir hagen her ute holdt i stand sommerstid. Det går an å være her ute da, for da trengs det ikke så forbasket masse ved 😉

 3. haha jeg jobber med opptørking idag,på den feile måten.. hadde det så alt for hyggelig igår og det får jeg svi for idag:)
  En «delebutikk» hadde så absolutt ikke vært å forakte, øverst på min ønskeliste er nytt imunforsvar:)
  så bra at du engasjerer deg! viktig ting å gjøre for lokalsamfunnet sitt:)
  Ha en deilig søndag!
  Klem Cathrine

  • Feil opptørking? Jaja, så lenge det var hyggelig først så er ikke det så ille egentlig. Bare man får i seg nok vann… blir jo nesten feil å si det sånn også, men det hjelper jo 😉

   Joda, engasjement er viktig det. Og kanskje ekstra viktig i veldig små samfunn, sånn som vi har her ute. Idag var det mye om dugnadsånd i radioen, den står det visst dårlig til med, og det er jo ikke så hyggelig da. Vi får kjempe litt for at den skal komme tilbake.
   Ha en fin uke
   klem

 4. Tørketid på gang? Da er det vel lysthus…. nei drivhusbygging snart da? Eller kommer lyst- og driv- ut på det samme??
  Savner delebutikk, men er redd for de prefabrikerte delene, så jeg tror jeg fortsetter å slite på de delene jeg har.
  Hvor lokalt er lokalt? Jeg driver litt lokalt vel-arbeide for tiden og det er veldig lokalt. Og det skal jeg nok noen dager til. Ser det ut som.
  Passe på deg, jeg vet at du må bære, men ikke bær så mye at du må bære deg 🙂 om du forstår.
  Jeg skal sende noen varme tanker og en liten blifriskdans retning nordvest og håpe det hjelper.

  Ha en snill natt 🙂

  • Takker for det 😉
   Det ble litt lemping, også ble det litt for mye lemping, men nå slipper jeg heldigvis å bære så mye at jeg må bære meg for ei lita stund da.
   Men du får se resultater av noe forbasket stein som jeg er lei av å lempe på etterhvert. Riktignok påstås det at jeg skal slippe å løfte de flispakkene en eneste gang til, men jeg trur ikke det blir mye brannmur av at flisene ligger i uthuset så jeg må nok til 😉

   Lokalt skulle egentlig vært øygruppen, men siden det kom sånn energitordnado til øya vår her så ble det enda mer lokalt, begrenset til en øy. Ikke så farlig det da, forarbeidet var allerede lagt for årsmøtet, og selv om jeg hadde kommet meg på det så hadde jeg ikke kunna gjort som vanlig (jeg er sekretær) for arma ville ikke taste eller skrive så mye som en bokstav de, ikke etter all lempinga.

   Lysthuset, jo, det blir nok lyst ut av det, selv om jeg håper å kunne drive fram litt også, kommer nok på plass etterhvert. Vi rakk ikke det i denne helga, men det er kanskje mulig å få til på egen hånd også, jeg er ikke helt sikker, men det meste er jo mulig bare man tar litt tid til hjelp. Så kommer det finværet som er meldt denne uka så blir det driv/lyst-hus 😉

   • Den beste av oss og jeg klarte å sette sammen et slikt prefabrikert lysttilådrivehus. Det var ikke så himla stort. Og det gikk greit. Begge var glede for det. Vi hadde druer der også. (sure som fy) Men nu er det ikke helt lenger. Noen skikkelige vindkuler klarte å rasere hele greia.
    Nå vet jeg at den beste av oss ikke har ork, så om jeg vil ha noe nytt, må jeg nok mase litt på sviger1 og 2. Jeg vet ikke om det blir noe.
    Ha en fin kveld. 🙂

    • Hvis jeg begynner å sette det opp så får jeg nok hjelp med det, ihvertfall en katt eller to og sannsynligvis en bamse. Men først må jeg finne ut om det trengs noe verktøy til det.
     Også trur jeg at jeg skal ta en solid prat med værgudene først, dem er jo som kjent en smule uberegnelige her.

     Drivelysthus er jo nesten obligatorisk, men for deg er vel det en sommerheimsyssel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge