Kjapp mat

Å lage en fullverdig middag i en travel hverdag, nei det kan by på visse utfordringer. Her er kanskje en ide som kan hjelpe en kokk i villrede. Enklere kan det neppe gjøres om poteter, kjøtt og saus er ønskelig. Likevel smaker det veldig godt :) For en hamburgerrygg, det er enkel mat det. Særlig om den kjøpes forkokt. Selvsagt kan skinke eller annet kjøtt som er røkt og kokt på forhånd for deretter å havne i vakuum i en kjøledisk egne seg. Festmat kan det også bli.

Når kjøtt er tilberedt på forhånd så trenger det bare varmes i en kasserolle. La det trekke en liten stund bare. Poteter skrelles og deles i to eller tre, da koker de kjempefort. Sausen fikses enkelt med en pose kjøttkakesaus. Og rødkålposen varmes sammen med potetene.

Kjedelig? Neida, trikset er å tilsette litt krydder i sausen, jeg bruker min egen Hotmix, den gir garantert sausen et annet preg enn det kjedelige «rett fra posen». Dessuten så passer den veldig godt til røkt kjøtt.

Tidsforbruk alt i alt? Tja, her i huset gikk det unna på 30 minutter og da ble alt kokt på vedovn ;)

Variasjoner: Blomkål eller rosenkål, potetsalat eller potetstappe. Tyttebærsyltetøy er viktig påstår min kjære. Men jeg vil nå si at å bruke chutney eller ripsgele kan gjøre like god nytte.

Kjapp mat

Kjapp mat

 


Kommentarer

Kjapp mat — 2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge