Kjære strømleverandører

Neste gang dere ringer meg eller min kjære og ber oss bytte strømleverandør. Kan dere være så vennlige å ta en liten undersøkelse først? Sånn for eksempel å sjekke hvilken leverandør vi har fra før? Hvordan dere skal klare å levere oss strømmen? Det vil spare oss for mange bortkasta samtaler og dere fra å bli latterliggjort…

Nå har vi ikke for vane å latterliggjøre de som ringer oss med sånne tilbud da. Det ender oftest med at de får seg en god latter, men først etter noen vantro spørsmål. Sånn omtrent går det for seg:

– Hvilken leverandør har du idag? Kellen 😉 Allerede her begynner smilet og høres i stemmen min

– Å? Vil du skifte til *** ? Å jada, det gjør jeg gjerne

– Så bra! – Ja ikke sant, men hvordan leverer du strømmen?

– Eh, levere strømmen, gjennom strømnettet selvsagt. – Det er ikke mulig, du må nok sende den i posten! Stort smil i stemmen min da.Og selger har som regel begynt å skjønne at her er det noe muffins 😉 Som det snille mennesket jeg er så gir jeg gjerne forklaringen: – Vi har faktisk ikke innlagt strøm.

Det er da ikke mulig at det finnes mennesker i dag som ikke er knytta til strømnettet? Jo, det er det.

Noen ganger om man er i virkelig godt slag kan vi dra en sånn samtale temmelig langt, påståelige selgere sliter selvsagt ekstra med dette. Men ærlig talt, man har ikke mer moro enn man lager sjøl og bor man på ei øde øy er det greit å være flink til å gjøre det sjøl 😉

Vårt private kraftverk for tiden er avbildet under her. Fungerer knirkefritt selv om det fikk seg en stor dose snø under siste snøfall. Da fikk det komme inn på kjøkkenet for å varme seg og tørke opp. Og vi har selvsagt ikke strøm hele tiden når vi har det sånn. Det er kun for å lade småelektriske apparater. Matlaging foregår på gass eller som nå i fyringssesongen, på vedovnen. Egentlig er det lite man faktisk trenger strøm til, hvis man innretter seg på å ikke ha det.

 


Kommentarer

Kjære strømleverandører — 4 kommentarer

 1. Går fint så lenge man har ladestrøm.
  Eneste er at det kan være litt tull med symaskinen om strømmen ikke vil. Da må jeg nok dra håndsveiveren frem igjen.
  Hvor er den tro, nå?

  • Hihi, jeg har også det problemet, savner å bruke symaskina, men har egentlig ingen plass å bruke den heller. Men det finnes ei med håndsveiv her i huset også, kanskje jeg skulle se litt på den igjen, se om det er mulig å få den til å virke….hmm, jo kanskje det 😉

 2. Var innom i går og leste innlegget ditt, måtte en tur igjen nå for å legge igjen noen spor.

  Den bønnen kunne du tatt med for meg også, og helt sikkert flere andre. 🙂 Og ikke bare strømleverandører, men teleoperatører, helseprodukter og så slutter jeg der. Men kunne ha fortsatt i det uendelige.

  VI måtte kutte ut privattelefonen for flere år siden, da det stort sett var salg i alle former og gaveversjoner som kom inn. Normalt 5 – 6 stykker for dagen, og spesielt når litt søvn og ro skulle hentes inn. Og ja, vi har reservert oss både en og tre ganger og for mange år siden. Det hjelper lite, for skulle en komme til å være litt høflig når de ringer, selges lista med vårt navn på videre til andre.

  Nå har vi hatt ei tid med det samme på mobilene, men nå ser det ut for at vi har greid å stoppe dem med finurlige triks og alle slags metoder. Det å si et lite øyeblikk, for så å legge fra seg telefonen å vente til de oppdager at de er blitt lurt, virker bra. Samtidig som at nummeret legges inn som telefonterror eller lignende på telefonen. Sjekke hvem som ringer og eventuelt ringer opp når ukjente nummer kommer frem, ser også ut til å fungere bra. Nå har det vært stille ei god stund. 🙂

  Her i huset har vi faktisk symaskiner med og uten strøm, i tilfelle…Men det skulle da bare mangle, da jeg i ungdommens vår solgte Husqvarna for en kortere periode.

  • Her i huset er det stort sett bare meningsmålinger og de nevnte strømleverandører som kommer igjennom. Ihvertfall hos meg, litt mer til gubben, men han kan finne på så mye rart at han neppe settes på en liste over de man bør ringe til 😉 Noen fordeler har vi jo av å bo nesten utenfor dekningsområdet 😉

   Men heller ikke her tar vi telefonen sånn uten videre nei. Nummeret bør være lagret om vi skal svare, eller i det minste se ut som om det kommer fra noe annet enn selgere. Og har vi ubesvarte anrop, noe som forekommer ofte for vi drar ikke med mobilen overalt, da sjekkes det opp mot blant annet telefonterror.no før vi gidder bry oss med å ringe tilbake.

   Nå kom jeg jo på at vi ble tilbudt parabolpakke med montering inkludert for ei god stund siden… hmm… lurer på hvor det ble av den montøren? Vi har det nok mye moro på telefonselgeres bekostning, men de fleste av dem tar det heldigvis med godt humør da.

   Symaskinselger? Ja da kan jeg tenke meg at det finnes noen der i huset. Jeg bytta ut ei helt ny maskin for mange år siden. Bytta den med ei som var 1950 modell. De nymotens greiene var for tregt rett og slett. Nå nekter jeg å bytte ut den gamle. Den virker fortsatt helt utmerket. Men jeg aner ikke hvor mye strøm den trekker og det må jeg finne ut før jeg kan bruke den på aggregatet. Er det over 2 kw så nytter det ikke nemlig.

   Håper du snart blir bedre igjen?
   Ønsker god bedring fra havet, kanskje det hjelper? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge