Jeg visste det

Nå er vel jeg kjent for å lese forskningsresultater etter hva som passer meg, så også denne gangen 😉
Never change a winning team sies det (noe de som sparker fotballtrenere burde tenkt på…)

Men neida, det er ikke fotball det handler om. Derimot noe som faktisk krever litt hjerne. Ja til og med størrelsen på hjernen har det med å gjøre.

For er det ikke sånn at vi kvinner har større hjerne enn menn? Eller, kanskje det bare virker sånn? Blant gullfisk så kan det visst være tilfelle. Og jo, gullfisk har faktisk temmelig stor hjerne de, sånn i forhold til størrelsen sin altså.

At vi trenger forskjellige typer kosthold er også helt sikkert. Nå står det ingenting om mine påstander om at hjernen trenger sjokolade for å virke her, det burde det gjort. Men de bekrefter at hjernen trenger et bestemt kosthold, ikke dårlig det heller.

Rosinen i pølsa, eller hjernen, den finner vi hvis vi leser litt mellom linjene.Chimp_Brain_in_a_jar Nemlig det at store hjerner gjør at andre kroppsfortrinn kan være mindre. Så hva sier det om oss vanlige dødelige kontra de flotteste modeller? Jopp, vi er best, selvsagt 😉

Hvor jeg fant alt dette? Forskning.no, men tolkningen er nok villedende 😉


Kommentarer

Jeg visste det — 15 kommentarer

 1. Interessant lesing, og litt provoserende for meg. 😉 Men tok meg i nakken og viser vel med dette at hjernen min er stor nok. Til tross for kjønn. 😉

  Leste dette om Guppyene (som forøvrig er godt kjent for sin formeringsevne, og føder levende barn), at de fikk også mindre mage. Etter intense studier har jeg funnet ut at det også kan være en mulighet for en sammenheng mellom mindre mage og færre barn. 🙂
  Karl Halvorsen recently posted…NORDMENN ER FØDT MED SKI PÅ BEINAMy Profile

 2. Jeg har forsket en del selv, på meg selv, spesielt på sånne vanskelige ting som uttrykk og inntrykk, og jeg er kommet fram til at kvinner er mye søtere enn menn. Forskningresultatene er entydige, spesielt i de sentrale deler av hjernen hvor timoteinissen og rosedeien og alt det andre sitter. Jeg tror det har sammenheng med at kvinner kan reise det som på godt norsk heter kjerringa. Eller kan menn også det? Forskningen gir ikke entydige svar på dette og derfor tenker jeg at jeg engang kommer til å gi meg selv et spørreskjema.

 3. Greit med forskning. For da kan man skylde på en eller annen vitenskapsmann.
  I Sovjetiske leksika var det alltid en russisk vitenskapsmann ved navn P. Smirnoff som hadde funnet opp alt av vestlig opprinnelse. Enkelt og greit.

  • Å, er det derfor dem gjør det?
   Jammen da er det jo avklart 😉 Jeg visste det var en årsak til galskapen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge