Halloween – Samhain

Må vel bare si at den måten som halloween feires på her i landet er fullstendig på jordet. Heldigvis så bor jeg ikke i tettbefolka område. Eller egentlig så ville det vært gøy. Men stakkars unger som hadde forsøkt seg på mi dør, huttetu. De ville garantert ikke forsøkt seg mer enn en gang.

Maskene som bæres på denne dag skulle egentlig symbolisere eller forsøke å kopiere de onde åndene. Og onde ånder er nok det som ville møtt eventuelle fredsforstyrrere hos meg på en kveld som denne…

Nei, Samhain er en heksefest og derfor feirer jeg den som det. I stedet for at jeg skal skrive en hel masse om det så kan det heller leses her Det handler om at det nå er slutten på heksenes år. Nå nytes fruktene av det vi har strevd med gjennom vår og sommer. Alle urter er høstet inn. Vi går inn i en stille periode, en tid for ettertanke og ikke så reint lite planlegging for neste år.

Men en god ting kom det vel ut av at alle og enhver prøver seg på å rappe andres tradisjoner, det lages herlige tegninger, som dennehalloweenkatter de to til venstre kunne vært husets katter, men Morpheus er mer sort enn den her da.

 

 


Kommentarer

Halloween – Samhain — 2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge