Godt nyttår

Et riktig godt nyttår til alle mine lesere. Jeg ser at mange nå har fått på plass innlegg om forsetter og ikke forsetter. Gode ønsker og enda bedre ønsker osv. Så jeg får vel kaste meg inn i det jeg også

Nyttårsforsetter er det lite av. For mye av det som mange velger som løfter, ja det gjøres her fra før. Jeg har riktignok som forsett å kutte ned på røyken. Ikke fordi jeg føler for nødvendigheten av det helsemessig, men rett og slett for å spare litt penger. Med utgangspunkt på at jeg bruker ca 1250 i måneden på tobakk, så er det ikke så veldig mye å spare kanskje, men litt regner jeg med at det blir. Fremgangsmåten er enkel, jeg vet hva jeg bruker fra før, regnskap hver måned, innsparte penger settes på konto. Enkelt… får bare håpe at det blir noen innsparinger 😉

Ellers så er det visst blitt populært, særlig blant kvinner, å legge til en null innkjøp av klær i 2013. Altså full kjøpestopp. Og det kan jeg kjapt være med på, med et unntak, jeg må virkelig ha nye bomullsokker. Og skulle jeg komme over ei skikkelig vinterjakke så trenger jeg faktisk det. Bortsett fra det her så er det et annet valg man kan gjøre, nemlig å begrense sine innkjøp til å være enten økologiske, fairtrade eller ekte håndlaget. Jo det skal være mulig. Og spør for all del i butikken om de har oversikt over hvor det du tenker på å kjøpe er laget. Blir vi mange nok som alltid gjør det så kommer de til å måtte ta grep og ta arbeiderne på alvor.

På Fjaseboka har Grønn hverdag noe de kaller Grønt løfte i år. Jeg kunne gitt hvert eneste ett, men det ville ikke vært noen utfordring. Når man allerede lever et grønt liv så er det ikke mye mer igjen å gjøre. Og de valgene de hadde var jo helt naturlige for meg. Egentlig så har jeg vel ikke noe annet valg enn å være grønn på de måtene de skisserte. Litt annerledes for mange andre kanskje, så den anbefaler jeg.

Jeg så forresten at min eldste datter hadde som forsett å gjøre mer av alt. Ikke så dumt, hvis det å gjøre mer av alt betyr å være mere snill, ta hensyn, være god mot seg selv og andre, og ja alle sånne gode ting. Det kan man da absolutt gjøre.

Et nyttårsforsett som alltid vil gjøre noen glad, er smil til en fremmed. Det er utrolig hva et lite smil kan gjøre, eller en liten vennlig handling. Så hva om vi alle bestemmer oss for å være snillere, blidere, godere mot hverandre og alt. Hmm, jo den går vi for 😉

Gå et godt nyttår i møte 😉

noel

Tips til lesing: Din side – Kjøpestopp


Kommentarer

Godt nyttår — 17 kommentarer

 1. Ja den går også jeg for. Fine tanker i starten dette. Mer av alt, slett ikke dumt, tar med meg den også i tillegg til alt det som ikke er nevnt.

  Og sokker må være i orden, selvfølgelig. Kanskje enda viktigere på enkelte plasser enn flotte kjoler og annen stas. 😉

  • Sokker er viktige, men bare noen få måneder i året.
   Ullsokker pleier jeg heldigvis å få i gaver, hjemmestrikkede er best der. Men bomullssokker for vår og høst, det må nok kjøpes inn.
   Kjoler og stas har mitt skap ( som de fleste kvinners skap) store mengder av, det blir jo aldri brukt opp heller. Så der bør alle ha kjøpestopp synes jeg.

   Mer av gode ting, det skal absolutt bli et motto for 2013 😉

  • Hehe, sålenge du ikke røyker vil du ha økonomi til shopping og vin, men det var jo miljøet da, regner med at du er fornuftig og velger økologisk eller fairtrade på vinsektoren?

   Men smile, det må vi gjøre mye av.

 2. Jeg har aldri fullt kjøpestopp som forsett. Det er skudd for baugen for min giverglede 😉 Derimot har jeg ofte «gjenbruk» som mål. Buksa ødelagt? Reparer eller bruk den til noe annet. Må erstatte en bukse som er utslitt forbi reparasjoner? Kjøp 2nd hand. Vannkaraffelen i tusen knas? Bruk den andre eller kjøp på loppis. Og 2013 er et sånt gjenrbuk-så-langt-det-går-år for min del. I Sverige er de helt gale etter bruktbutikker og loppis så mine sjanser å finne noe bra er svært gode. 🙂
  Siden jeg ikke røyker kan jeg jo ikke kutte ned på dette, jeg snuser ikke og er særdeles måteholden med alkohol også. Maten.. hm vi hopper over den biten. 😛 og Smil til en Fremmed? Den er jeg med på!
  Lykke til!
  Rita recently posted…God jul!My Profile

  • Det er jo mye av det samme som inkluderes i kjøpestopp opplegget også etter det jeg har skjønt. Blir ikke full stopp her heller, for sånne ting som går i stykker må jo kjøpes inn igjen om det ikke nytter å reparere. Men er ganske godt forberedt i år jeg så tar sjansen på at det skal være mulig.
   Giverglede kan man jo ha lell, bare velge de fornuftige alternativer, tenker det kommer noen strofer herfra etterhvert. Og en mer presis definisjon på hva jeg mener å gjøre for året.

   Se det, da er vi enda flere smilende mennesker 😉

 3. En venn av meg på fjæsboka sa at han ikke noen nyttårsforsett, bare nyttårsforsettelser, og det holder jeg med ham i.
  I det leger jeg å fortsette å være så snill og hyggelig som jeg kan, både mot de rundt meg og ellers.
  Røyker gjør jeg ikke, så det kan jeg ikke slutte med, alkohol er det så lite av, at det har ikke no for seg å slutte med. Kaffe? Drikker jeg heller ikke. Trene mer? Nei takk, begge deler. Ikke så lurt, men meg, Akkurat nå streiker kneet, så da blir det ikke flere fysiske utskeielser enn å gå de tre kvarterene fra jobb og hjem.
  Kamelrytterske recently posted…To tanker? Det muliges kunst?My Profile

   • Slutte å drikke kaffe som nyttårsforsett? den har jeg ennå ikke vært borti, men det finnes sikkert.
    Blir nesten på samme måte med meg og kjøpestopp for jeg er ikke akkurat berykta for mine shoppingevner. Har en liten plan om å rette opp det hele med å erklære 2013 for Miljøår for eget vedkommende. Litt utfordring må man ha i hverdagen 😉

 4. Haha! 🙂 Jeg elsker nyttårsforsettet til datteren din! Om hun vil gjøre mer av alt så har hun tro på seg selv. Da er der ingen dårlig samvittighet å spore. Hun må være ei perle! Hihi! 🙂 Kjempebra! You (she) made my day!
  Anders recently posted…TuktMy Profile

  • Hun er ei perle, snill og god mot alle rundt seg.
   Så jeg håper at hun vil tenke litt mer på seg sjøl dette året. En stolt mamma jeg ja 😉

 5. Dette hørtest veldig bra ut, mamma 🙂 Grønn er du jo, men kjøpestopp? hah! Plutselig kommer det salg 😉 Hehe.
  Ellers støtter jeg deg i røykekutt 😉

  Mamma og Anders: Tusen, tusen takk for slike gode ord 🙂 Smiler fra øre til øre her! 😀

  • Jo grønn er jeg, og kjøpestopp skal det bli. Jeg skal definere de reglene som skal gjelde for meg. Brukthandel er jo lov, særlig om det er Fretex for det er jo et godt formål. Må holde den muligheten åpen i fall jeg kommer over den jakka jeg har leita etter de siste 12-13 årene 😉
   Du ER ei god og snill snuppe 😉

  • Akkurat det forsettet kan jeg godt forstå at du har. Jeg ville vel vært skeptisk til sånn pippipp også.
   Ha en fin kveld du også
   klem

 6. Ønsker deg et riktig godt nyttår!
  Liker måten du tenker på asså og røykeslutt er jo positivt uansett om man gjør det av økonomi eller helsemessige årsaker.
  Da jeg ble gravid sluttet både jeg og kjærsten å snuse og det merkes GODT på lommeboka, spesielt i slutten av mnd:)
  Ellers må jeg jo si at jeg liker din datters forsett om å gjøre mer av alt, hehe.
  Shoppestopp tror jeg er sunt for de fleste, jeg er i utgangspunktet en ganske fornuftig shopper, (tenker gjennom om jeg VIRKELIG vil ha det osv og venter gjerne noen dager for å se om jeg fortsatt føler jeg trenger det før jeg kjøper) men blir spennende nå når jeg skal være hjemme med babyen et år om jeg fortere blir fristet for å shoppe.
  Ønsker deg en super søndag!
  klem Cathrine
  cathrine recently posted…Refleksjoner..My Profile

  • Godt nyttår ja, du har jo virkelig noe å glede deg til 😉

   Røykeslutt blir det ikke, bare begrensning. Er ikke helt klar for noe mer enn det. Men alle monner drar heter det jo, og blir det positiv økonomi ut av det så kan det jo tenkes det blir kutt.

   Shopping med baby går greit, men bare vent til poden begynner å gå sjøl, da er den tida slutt… eller kanskje ikke 🙂 Å vente noen dager for å tenke over innkjøp er jo fornuftig. Jeg trur det er impulsshopperne som har størst problem egentlig. Er ikke helt sikker, men det virker sånn.
   Ha en fin kveld du også
   klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge